Kuka Tom Laine?

 

Olen yksi kokeneimmista LinkedIn-asiantuntijoista Euroopassa ja edustan ehdotonta kärkeä erityisesti sosiaalisen myynnin, somerekrytoinnin ja työnantajamielikuvan rakentamisen kouluttajana. Tästä osaamisesta kertoo esimerkiksi amerikkalaisen Rise Globalin ranking, jossa olen ollut parhaimmillaan listattuna maailman vaikutusvaltaisimpien HR-vaikuttajien listalla sijalla 4. Aika huikeaa!

Olen muuten myös Suomen verkostoitunein henkilö LinkedInissä ja viime vuoden finalisti vuoden rekrytointialan kehittäjien kategoriassa Suomen 1. Rekrytointigaalassa. 

Olen hyödyntänyt LinkedIniä omassa liiketoiminnassani ja eri rooleissa vuodesta 2004 alkaen erittäin menestyksekkäästi. Noihin vuosiin mahtuu työskentelyä muun muassa Tanskassa Oraclella ja kolmessa eri rekrytointiyrityksessä Lontoossa. Perustamani sosiaalisen rekrytoinnin yritys oli Pohjoismaiden ensimmäinen some- ja LinkedIn-rekrytointiin erikoistunut rekrytointifirma. 

Myytyäni yrityksen VMP Groupille 2 erässä vuosina 2010-11, olen toiminut kouluttajana ja auttanut asiakkaitani hyödyntämään LinkedIniä eri tarkoituksissa: rekrytoinnissa, henkilöbrändäyksessä, sosiaalisessa myynnissä, markkinoinnissa sekä viestinnän eri tarpeissa. Asiakkainani on ollut muun muassa Manpower, Adecco, Barona, Nokia, Microsoft, Atria, Digia, UPM, Re/Max, Luis Vuitton, SEB, ING Bank, Gartner, Mercedes Benz, Ikea ja satoja muita.

Koulutusten ja keynote-puheenvuorojen lisäksi olen kirjoittanut useita kirjoja, muun muassa ”Suhteellinen rekrytointiteoria”, ”Työnhakuopas” ja ”Henkilöbrändi” –kirjat sekä ilmaiseksi ladattavissa olevan LinkedIn Megaoppaan.

Alta löydät muutamia valokuvia matkan varrelta, kun koulutukset ja osakkuusyritykseni ovat kuljettaneet minua ympäri maailmaa ja olen saanut tavata hienoja ihmisiä upeissa paikoissa.

 
 

Tomin kirjat

download (1).png

Tavoitteena asiantunteva henkilöbrändi?

Siinä tapauksessa kannattaa tutustua kirjaani “Henkilöbrändi”, jonka olen kirjoittanut yhdessä Jarkko Kurvisen ja Ville Tolvasen kanssa.