Tuotteiden listaus ja Clubhouse-tyyppiset äänikeskustelut – ota kaikki hyöty irti LinkedInin uusista ominaisuuksista, osa 2

1. Organisaatioprofiiliin on tuotu varsin mielenkiintoinen uusi Products-osio, joka mahdollistaa muun muassa erilaisten tuotteiden listaamisen organisaatioprofiiliin näyttävien kuvien, videoiden, asiakasreferenssien ja kuvausten kera.

2. Organisaatioprofiilin uusiin ilmaisiin ominaisuuksiin kuuluu Notify Employees -ominaisuus. Sen avulla organisaatioprofiilin statuspäivityksistä voidaan nostaa ”vinkkauksia” henkilöstölle, jotta he noteeraisivat ja reagoisivat työnantajansa postauksiin.

3. Jobs-osion sivun ulkoasu on saanut uudenlaisen asemoinnin. Myös työpaikkojen ilmoittamiseen ja työpaikkailmoituksen tietoihin on tullut muutoksia. Viimeaikaiset hakusi on nostettu selkeästi esille, voit sulkea yksittäisiä työpaikkoja hakutuloksista pois, työpaikkoja on helpompi tallentaa myöhempää tarkastelua varten ja työsuhteen tyypissä on tullut käyttöön hybrid-nimike. Se tarkoittaa työtä, jota voi tehdä sekä etänä että toimistolla.  

Lähetettyjä yksityisviestejä voi editoida tai jopa poistaa, kunhan sen tekee 60 minuutin sisällä lähetyksestä.

4. Sales Navigator Team Edition -versiosta on poistunut mielestäni sen paras ominaisuus eli PointDrive, jolla oli mahdolllista seurata lähetettyjen viestien, linkkien, dokumenttien ja videoiden käsittelyä henkilön lukiessa tai muuten käyttäessä niitä. RIP.

5. Sales Navigatorin parhaisiin maksullisiin ominaisuuksiin kuuluu laaja kirjo erilaisia hakukriteerejä ja filttereitä. Niitä on nyt tullut uusia, kuten

- Kirjanmerkki-haku

- Seurattu henkilö jättänyt firman

- Liidien manuaalinen drag & drop -ominaisuus eli järjestely haluttuun järjestykseen

- Champions list eli aiempien bisneskeissien avainhenkilöiden listaaminen

- Henkilöt, jotka seuraavat firman profiilia

- Firmat, joiden johtohenkilöissä on tapahtunut vaihtuvuutta kolmen kuukauden sisällä

- Firmat, joilla on omia LinkedIn-tapahtumia 12 kuukauden sisällä

- Osa näistä filttereistä on saatavissa vain Enterprise Edition -versiossa.

5. LinkedIn on julkistanut ja osin jo tuonut Yhdysvalloissa testikäyttöön ClubHouse-tyyppisiä ääniominaisuuksia tapahtumissa ja ryhmissä. LinkedInissä näitä äänikeskusteluja kutsutaan nimellä Audio Rooms.

6. Harva julkaisee artikkeleita LinkedInin omalla Pulse-julkaisualustalla, mutta jos olet niin tehnyt, sinua saattaa ilahduttaa artikkeleihin tullut Newsletter-ominaisuus. Sen avulla julkaisuistasi voidaan suoraan tilata yhdenlainen uutiskirje.

7. Korona-ajan erikoisuutena yksityisviesteistä on poistunut mahdollisuus lähettää kalenterikutsuja, paikkatietolinkkejä ja ääniviestejä. Tilalle on tullut mahdollisuus videokokouksien luontiin Teamsilla, Zoomilla ja BlueJeansilla.

Statuspäivityksen merkkimäärä on kasvanut vaivihkaa 1500 merkistä 3000 merkkiin, vaikka optimi pituus lukukokemukselle ja reagoinneille näyttäisikin viimeisimpien tutkimuksien mukaan olevan hieman alle 1500 merkkiä.

8. Yksityisviesteihin on tullut erikoisuus, joka on jäänyt monelta huomaamatta: lähetettyjä viestejä voi editoida tai jopa poistaa, kunhan sen tekee 60 minuutin sisällä lähetyksestä.

9. Viestivirtaa määrittelevän ”fiidialgoritmin” rakenteessa on tapahtunut muutoksia. Esimerkiksi linkin sisältävän päivityksen näyttökerrat ovat nousseet, mutta edelleen linkistä itse päivityksessä rankaistaan, esikatselukuvasta radikaalistikin. LinkedIn ei ole tätä myöntänyt, mutta huomattavan monissa testeissä asia on tullut hyvin selväksi.

10. Statuspäivityksen merkkimäärä on kasvanut vaivihkaa 1500 merkistä 3000 merkkiin, vaikka optimi pituus lukukokemukselle ja reagoinneille näyttäisikin viimeisimpien tutkimuksien mukaan olevan hieman alle 1500 merkkiä. Todennäköisesti tämä tulee ajan myötä muuttumaan, kun pidempiä päivityksiä aletaan tehdä enemmän.

11. Instagramista, Facebookista ja Snapchatista tuttu Stories-ominaisuus tuli LinkedIniin yllättäen ja pyytämättä. Varsinkin passiivisten suomalaisten käyttäjien kohdalla oli pian selvää, että ominaisuus ei ole niitä kaikkein parhaiten LinkedIniin istuvia. Huonon menestyksen vuoksi ominaisuus onkin nyt poistettu käytöstä. Ei jäänyt ikävä.

12. Ne, jotka ovat aktiivisesti tehneet LinkedInin kautta myyntiä tai rekrytointia, ovat varmasti jo huomanneet, että varsin hyödylliset henkilöhakuvahdit ovat poistuneet käytössä. Jälleen yksi ominaisuus, jota jään kovasti kaipaamaan.

Tom LaineLinkedin