Ensiesittelyssä Linkedinin uusi keikkaduunipalvelu "Services Marketplace"

Linkedinin jokin aika sitten julkistama uutuus, keikkaduunipalvelu ”Marketplace”, on vihdoin täällä! Tässä ensimmäiset kuvat ja analyysit palvelusta.

MP1.png

“Marketplace” on itse asiassa täsmällisemmältä nimeltään “Services Marketplace”, ja se nivoutuu paitsi yhteen jo aiemmin julkaistun henkilöprofiilien “Providing Services” -osion kanssa, se myös korvaa Yhdysvalloissa jo pitkään käytössä olleen ProFinder-palvelun, kuten olen parissa koulutuksessa spekuloinut. ProFinderia ei ole koskaan julkaistu Yhdysvaltain ulkopuolelle, joten se ei ehkä ole sinulle ennestään tuttu, mutta kyseessä on yhdenlainen palveluntarjoajien (=konsulttien) ja keikkaduunaria tai freelanceria kaipaavien tahojen yhteensaattamispalvelu, usein myös “tarjouspyyntöpalveluksi” kutsuttu. Voit lukea ProFinderista enemmän vanhasta blogikirjoituksestani täältä.

Services Marketplace

Services Marketplace löytyy yläpalkin Work-osiosta. Avaamalla “markkinapaikan”, voit aloittaa hakemalla kaivattua osaamista, kelaamalla läpi tyypillisimpiä osaamistarpeita/-tarjontaa, tai käydä läpi omia avoimia projektejasi, joihin osaajaa olet hakenut.

MP2.png
MP3.png

Haun tehtyäsi näet kyseistä osaamista tarjoavat henkilöt, ja voit alkaa käydä profiileja läpi ja kontaktoimaan kiinnostavia osaajia. Haku siis etsii osaamista / palveluntarjontaa Linkedinin käyttäjien henkilöprofiilien Providing Services -osiosta. Olen aihetta useammassakin yhteydessä spekuloinut, että jos Providing Services kuvaa palveluntarjontaa, sille täytyy olla tulossa vastinkappale, eli haku jolla osaajat löydetään. Näin myös näyttää käyneen.

Näyttäisi siltä, että hakutuloksissa korostuvat henkilöt, jotka ovat verkostossa hakijaa lähellä, eli 1. ja 2. tason kontaktit.

Kun kiinnostavan osaajan profiili klikataan auki, näyttää Linkedin erityisesti palveluntarjontaan liittyvät kohokohdat, jotka henkilö on itse määritellyt profiilinsa Providing Services -osiossa. Ja kun sitten siirrytään lähettämään henkilölle tarjouspyyntö, päädytään ohjeistetusti kuvaamaan projekti, johon osaamista haetaan.

MP6.png
MP6b.png
MP6c.png
MP6d.png

Jos henkilö ei ole suora kontakti, voidaan Linkedin-haussa suodattaa omasta verkostosta henkilöitä, jotka ovat yhteisiä kontakteja ja voivat toimia referensseinä tai muuten auttaa ymmärtämään henkilön osaamista.

MP7.png

Jos palvelukategorioita halutaan selata suoran osaajahaun sijaan, löytyy Linkediniltä kattava otanta kaikista olennaisista “Providing…” -osiosta löytyvistä palvelukategorioista.

MP8.png

Linkedin myös pienimuotoisesti auttaa oikean palvelukategorian löytämisessä…

MP11.png
 

Omat projektit eli “My Projects” -osio

Yläpalkin My Projects -osiosta löydät projektit, joihin olet jo osaajaa tavoitellut.

MP12.png
MP13.png

Omat projektit löytyvät helposti myös suoraan, hieman yllättäen, Jobs-osiosta, kohdasta My Items / Projects.

MP14.png

Mielenkiinnolla jään odottamaan miten paljon projekteja saadaan tätä kautta täytetyksi ja toisaalta palveluja myydyksi. Kun kaupat näin syntyvät, voidaan markkinapaikkaan kerätä myös asiakasreferenssejä ja mittaroitua asiakastyytyväisyyttä.

MP15.png

… ja ei muuta kuin testailemaan!

LinkedInTom LaineLinkedin