Paras aika postailla sisältöä Linkediniin?

Paras aika postailla sisältöä Linkediniin? Laadukas, lukijalle lisäarvoa tuottava ja keskustelua/tunteita herättävä sisältöhän on totta kai se, mikä ratkaisee, mutta ajoituksen suhteen tässä aika laaja kattaus aiheeseen.

Influencer Marketing Hub keräsi joulukuussa ansiokkaasti yhteen monista eri tutkimuksista - ne hyvinkin paljon toisistaan poikkeavat - suositukset parhaista julkaisuajankohdaista. Mikä kiinnostavinta, julkaisuaika riippuu myös siitä, mille toimialalle/kohdeyleisölle julkaisu on suunnattu!

Ei pidetä turhaan ketään jännityksessä, alempaa voi lukea tarkemmin mistä tiedot on kerätty ja miten eri tutkimukset eroavat toisistaan, mutta tässä laajaan otantaan perustuen yleisesti parhaat julkaisuajat (tässä oma yhteenvetoni, IMH on tulkinnut ajat jostain syystä hieman eri tavoin):

1. Keskiviikkona klo 7-10
2. Keskiviikkona klo 15-18
3. Tiistaina klo 7-10
4. Torstaina klo 7-10

Aiemmin on aika yleisesti pidetty parhaina aikoina laajempaa ajatusta siitä, että julkaisu kannattaa ajoittaa arkipäiville ti-to aamuun tai iltapäivään, mutta nyt siis hieman tarkempia aikatauluja saatavilla. Toiseksi parhaana aikana on muuten pidetty ilta-aikaa klo 18-21 ma-to, joka näistä uusista suosituksista tulee edes osittain esiin vain yhdessä.

Hubspot on listannut erikseen eroja kohderyhmien mukaan seuraavasti:
Software ja Media -toimialat: Arkiaamut ja ns. normityöajan ulkopuoliset ajankohdat.
Higher Education ja Healthcare -toimialat: Arkipäivät klo 10-14.
B2B: Vaihtelee, mutta tyypillisesti aikaiset arkiaamut, lounasaika ja työmatka-aika erityisesti työpäivän jälkeen (HUOM! On todennäköisesti vahvasti USA-painotteinen tutkimus).
B2C: Arkipäivät lounasaikaan ja normityöajan ulkopuoliset ajankohdat (alkuilta, ilta).

Eri tahot ovat aihetta tutkineet omissa työkaluissaan ja tahoillaan, ja nämä parhaiksi ajoiksi määritellyt ajat perustuvat yhteenvetoon seuraavista:

HubSpot: 
Keskiviikko, lauantai ja sunnuntai.
Parhaat julkaisuajat:
1. klo 18-21,
2. klo 15-18,
3. klo 12-15.
Huonoimmat päivät: Maanantai ja perjantai.

Sprout Social: 
Tiistai, keskiviikko, torstai klo 10-12
 
Buffer: 
Keskiviikko klo 8-10 ja/tai klo 12 ja/tai klo 15
Torstai klo 9-10 ja/tai klo 13-14
Perjantai klo 9 ja/tai klo 11-12

Oberlo: 
Tiistai klo 10-12

Quintly: 
Keskiviikko klo 7-8 ja/tai klo 12 ja/tai klo 17-18

The Balance SMB: 
Arkipäivät klo 7-8 ja/tai klo 17-18